Foodtrends voor de zomer: Drie bloggers delen hun inspiratie

Puur en gezond eten is de trend. Foodbloggers geven het goede voorbeeld. Wat zijn de zomertrends van Jonneke, Suzanne en Brenda? Laat je inspireren!


Jonneke de Zeeuw

De smaakvolle Arabische keuken
Jonneke de Zeeuw – ofwel Mooncake – is Foodblogger van het Jaar 2016-2017. Zij is altijd op zoek naar verborgen pareltjes in Nederland. “Ik loop graag binnen bij gelegenheden die er anders uitzien dan we gewend zijn. Wat me opvalt in de steden, is dat je er tegenwoordig ook Syrische eettentjes vindt. Syriërs verstaan de kunst van het shoarma bereiden. Vaak marineren ze hun vlees zelf met koriander en kaneel, en roosteren het op gas in plaats van elektrisch. Beslist proberen! 
Voor mijn eigen recepten laat ik me ook graag inspireren door de Arabische keuken. In het Midden-Oosten is een overvloed aan groenten. Je hebt vaak niet door dat je geen of veel minder vlees eet. Dit vind je terug in mijn eetideeën. Neem deze avocadoshake: zoet en hartig, fris en romig tegelijk. Echt een opkikker voor warme zomerdagen.”

Avocadoshake: doe het vruchtvlees van 1 rijpe avocado, 1/2 banaan, handje walnoten, honing of vanillesuiker naar smaak en 300 ml melk in de blender en mixen maar. Enjoy!

Zie www.mooncake.nl.

Suzanne Beekenkamp

Gezond eten én genieten
Suzanne Beekenkamp van Puur Suzanne houdt van gezond én lekker eten, zonder pakjes en zakjes. “Ik ga voor recepten die snel en makkelijk te maken zijn, vooral op een doordeweekse dag. Wat ik zie, is dat we steeds meer plantaardig eten: mensen worden flexitariër en er zijn steeds meer vegan producten op de markt. De superfoodtrend lijkt op z’n retour. In plaats daarvan mogen we weer genieten van een frietje of een ijsje deze zomer! Wees blij met jezelf, is mijn boodschap. Dat kleine vetrolletje is niet zo erg. Al je kiest voor smaakvol en gezond eten – met af en toe een uitspatting – zit je vanzelf lekkerder in je vel. Probeer bijvoorbeeld deze zomerse pasta met doperwtenspread.”

Kook 50 gram volkorenpasta. Bak 100 gram in blokjes gesneden courgette en 150 gram fijngesneden champignons in olijfolie voor 8 minuten. Breng op smaak met peper. Voeg de pasta toe aan de groenten en roer er 2 eetlepels doperwtenspread door. Meng goed door elkaar en laat 1 minuut op laag vuur staan. Garneer met een klein handje walnoten en eventueel wat geraspte kaas.

Voor de doperwtenspread: kook 200 gram diepvriesdoperwten 2 minuten in een pan met water. Giet af en spoel met koud water. Doe de erwten met 4 blaadjes munt, 1 eetlepel olijfolie en 1 teen knoflook in de keukenmachine en meng alle ingrediënten. Voeg 50 gram ongezouten walnoten toe en zet nog even aan.

Zie www.puursuzanne.nl.

Originele recepten met simpele ingrediënten

Brenda Hoff blogt op Brenda Kookt: voor ieder wat wils, onderverdeeld in seizoenen, feestdagen en speciale gelegenheden. “Met een paar simpele, lekkere ingrediënten is het helemaal niet moeilijk om een smaakvol gerecht op tafel te zetten. Dat is de boodschap van mijn blog. Ik ben de hele dag met eten bezig en haal mijn inspiratie overal vandaan. Voor de zomer zie ik veel frisse gerechten, met minder vlees en een steeds grotere rol voor groente en fruit. Ook helemaal van nu: geen opgemaakte borden, maar een tafel vol afwisselende kleine gerechtjes. Iedereen kan pakken waar hij trek in heeft. Denk aan fruitspiesjes, mozzarella-tomaat-basilicum-stokjes, serranoham met ananas of meloen… En ik voorspel een trend in zelfgemaakt gezond ijs. Probeer maar: met komkommer en citroen, of met verse aardbeien en rood fruit.”

Bereid 75 gram couscous. Rooster 1 eetlepel pijnboompitjes. Was 100 gram aardbeien en snijd in grove stukken. Snijd een kleine kipfilet in stukjes en bak deze kort aan. Was een flinke hand verse spinazie. Meng door elkaar en top af met 30 gram geitenkaas. Besprenkel met de dressing.

Voor de dressing meng je 1 eetlepel balsamicosiroop, 1 theelepel honing, 3 eetlepels extra olijfolie, 1/2 theelepel Franse mosterd, zout en peper.

Zie www.brendakookt.nl.

Tekst: Jannelies Blommaert

10 thoughts on “Foodtrends voor de zomer: Drie bloggers delen hun inspiratie”

  1. Pingback: 2019
  2. Pingback: cleantalkorg2.ru
  3. Pingback: #macron #Lassalle
  4. Pingback: a2019-2020
  5. Pingback: facebook
  6. Pingback: facebook1
  7. Pingback: javsearch.mobi

Comments are closed.