Hier moet u op letten als u een huis gaat kopen in Spanje

Bent u tijdens uw laatste vakantie aan de Costa Blanca verliefd geworden op het mediterrane klimaat? U bent de eerste niet, dus geen zorgen! Misschien droomt u er al jaren van om een tweede huis te kopen in Spanje. In beide gevallen is het verstandig om goed na te denken over uw beslissing en daarbij een professional in de arm te nemen. Want bij zo’n aankoop gaat u natuurlijk niet over één nacht ijs. Omdat het wel zo prettig is om de procedure in uw eigen taal te kunnen bespreken, kunt u het beste in zee gaan met een Nederlandstalig makelaarskantoor in Spanje. CasaLasDunas is daar een perfect voorbeeld van.

In welke regio in Spanje wilt u een huis kopen?

Spanje kent veel verschillende regio’s, die elk weer andere kenmerken hebben. De een is heel stedelijk, in de ander ligt de nadruk juist op de natuur. In sommige regio’s worden ook dialecten gesproken. Bedenk ook of u in een stad, in een dorp of op het platteland zou willen wonen. En ga na of het gebied ook buiten het (zomer)seizoen u voldoende te bieden heeft. Kortom, verdiep u in de regio waar u zou willen wonen, vóór u met een makelaar aan de slag gaat om een huis te kopen in Spanje.

Huis kopen in Spanje met CasaLasDunas

Kies de juiste zoektermen 

Om een huis te kopen in Spanje, is het belangrijk dat u weet naar welk type huis u zoekt. Geeft u de voorkeur aan een appartement in het stadscentrum, een luxe villa op een heuvel of een boerderijachtige woning? Hoe het ook zij, zorg ervoor dat u de lokale termen kent voor die huizen, zoals:

  • Cortijo of masia: een landhuis, ook wel een boerderij met huis
  • Pisos: een woning in een appartementencomplex, vaak één verdieping
  • Atico: hetzelfde als een appartement, maar dan met dakterras
  • Finca: laat u niet in de maling nemen, want een finca is een stuk grond of kavel, en géén woningtype!

Voorkom misverstanden bij de aankoop van een huis in Spanje

Kende u de Spaanse termen hierboven voor de verschillende woningtypen? Hieruit blijkt maar weer hoe lastig een taalbarrière kan zijn. Om te voorkomen dat u in een wirwar van Spaanse makelaars verstrikt raakt, is het slim om een Nederlands makelaarskantoor in te schakelen. CasaLasDunas, bijvoorbeeld. Een vast aanspreekpunt ter plaatse in uw eigen taal, dat is wel zo prettig. En u voorkomt misverstanden in de zoektocht naar een woning of, erger nog, in het aankoopproces.

Een gedegen onderzoek naar de woning

Als u een huis gaat kopen in Spanje, doet u er verstandig aan een uitgebreid onderzoek te laten doen naar de juridische en financiële staat van het pand. Voor dit onderzoek worden gegevens bij verschillende Spaanse instanties opgevraagd, iets wat nauwelijks mogelijk is om zelf te doen. Denk bijvoorbeeld aan legaliteit, nalatenschap, eigendomsbewijzen en schulden. Raadpleeg daarom een juridisch adviseur, of een ervaren makelaarskantoor dat uw belang dient.

 

Vraag een brochure aan bij Casa Las Dunas