Moederdag 2017: Plant of Polaroid?

Overmorgen is het Moederdag. Serveer je een ontbijt op bed, ga je langs met een bloemetje of denk je gewoon een beetje extra aan haar? Wat je ook doet, met deze cadeaus zit je dit jaar goed. 

Groene vingers – of niet
Moederdag valt niet voor niets in mei. Tijd voor de tuin! Of het balkon, de vensterbank, het volkstuintje… In het tuincentrum vind je genoeg leuke Moederdagcadeaus. Van tuinkerszaden tot een walk-in broeikas, en van een citroenboom tot een snoeischaar. Heeft je moeder echt geen groene vingers? Probeer dan de pannenkoekplant, oftewel de Pilea Peperomioides. Deze prachtige plant heeft slechts één keer per week een slok water nodig. Bovendien zuivert hij de lucht in huis. Handig!

Say cheese!
Laten we eerlijk zijn: het leven van een moeder zit boordevol mooie momenten. Van de eerste hapjes en stapjes tot de diploma-uitreiking van zoon- of dochterlief. Met een polaroidcamera legt ze deze momenten niet alleen vast, maar print ze de foto ook meteen uit. Vervolgens kan ze weer ouderwets een album vullen met kiekjes. Tip: gebruik de witte rand van de polaroidfoto’s om tijd, datum en gelegenheid te noteren!

Bij de tijd
Er gebeurt een hoop in horlogeland! Helemaal van nu zijn de klokjes met unieke wijzerplaten, bijzondere prints en verwisselbare bandjes. Wat dacht je van een marmeren wijzerplaat met Romeinse cijfers of een okergeel horlogebandje? Voor wie echt wil opvallen zijn er zelfs wijzerplaten met dalmatiërprint en metallic gouden bandjes. Zo zorg je er niet alleen voor dat je moeder óp tijd, maar ook bíj de tijd is.

Een jaar lang Moederdag
Vind jij het ook raar dat het maar één dag per jaar Moederdag is, terwijl zij 365 dagen per jaar moeder is? Kies dan een cadeau waar je moeder het hele jaar plezier van heeft. Denk aan een (jaar)abonnement op haar favoriete tijdschrift of puzzelboek, een Museumjaarkaart of lidmaatschap van de dierentuin waar ze graag komt. Ook leuk: een cadeaubon voor een onlinestreamingdienst van films, muziek of series.

Gezond koken in een handomdraai
Niets fijner dan een bordje gekookt door mama. Ben je een beetje uitgekeken op haar gerechten of vind je dat ze toe is aan een culinaire uitdaging? Doe haar dan een spiraalsnijder cadeau. Met dit fantastische keukenaccessoire maak je in een handomdraai courgettespaghetti of julienne gesneden wortel. Ideaal om koolhydraatrijke pasta te vervangen door groente of een gerecht van decoratie te voorzien. Ook fijn: de spiraalsnijder is vaatwasmachinebestendig, dus geen afwas.

Bestseller van jouw hand
Heb je dit weekend nog een beetje tijd over? Ga dan voor een heel origineel cadeau en koop een van de invulboekjes van Elma van Vliet. In de serie vind je onder andere Voor mama, een boekje over ons en Mam, vertel eens.  Aan de hand van creatieve vragen en opdrachten stel je een uniek (dag)boek samen van jou voor je moeder. Als je klaar bent haal je de wikkel eraf en verpak je het boek daarin. Klim je liever niet zelf in de pen, dan kun je natuurlijk ook een bestseller cadeau doen. Vraag de medewerker van de boekhandel welk boek past bij de interesses van je moeder.

Weg met moeder(dag)
Eigenlijk is Moederdag zó 2016! Vanaf nu maken we er Moeder-Dochterdag van. Neem haar een middag, avond of weekend mee en geniet van tijd met elkaar. Wat dacht je van een dagje wellness, een lunch op het strand of een workshop chocolade maken? Of ga samen tuinieren, een mooie fietstocht langs het water maken of pannenkoeken bakken. Succes gegarandeerd.