Populairste bijbanen onder vrouwen

De zomer staat voor de deur! Dit is hét moment voor jongeren en studenten om wat te bijverdienen voor het komende studiejaar. Sinds de afschaffing van de studiefinanciering wordt het voor jongeren steeds lastiger om aan het eind van iedere maand rond te komen. Om te voorkomen dat jongeren met hoge studieschulden komen te zitten, wordt vaak aangeraden om wat bij te verdienen. Dit geldt overigens niet alleen voor jongeren, maar bijvoorbeeld ook voor mensen die zonder baan thuis zijn komen te zitten. Er zijn tegenwoordig ontzettend veel mogelijkheden om met een bijbaantje extra geld te verdienen. Dit geldt in het bijzonder voor de zomermaanden!

In dit artikel gaan we dieper in op de populairste bijbanen onder vrouwen. Welke bijbaantjes passen goed bij de vrouw? In welke branche zijn werkgevers specifiek op zoek naar leuke vrouwen? Enzovoorts.

Een bijbaan in de horeca

Een van de branches waar men regelmatig op zoek is naar nieuwe hulpkrachten is de horeca. Binnen horecagelegenheden kunnen vrouwen een taak als barvrouw, bedienster of kok vervullen. Doordat veel vrouwen een open, zachte uitstraling hebben, krijgen zij vaak de voorkeur boven mannen achter de bar of in de bediening. Een vrouw kan immers een aantrekkende kracht hebben op passanten van de horecagelegenheid. Wanneer je als vrouw op zoek bent naar een leuke bijbaan kan de horecabranche dus zeker het overwegen waard zijn. Bij de horeca is het belangrijk om je te beseffen dat je af en toe tegen een stootje moet kunnen. Zeker in uitgaansgelegenheden zal er regelmatig wat naar je geroepen worden, door dronken of aangeschoten jongens.

Hoef je niet per se in een uitgaansgelegenheid te werken, maar lijkt de horeca je wel leuk? Kijk eens op Doenhoreca.nl (Tilburg) voor meer vacatures in de horeca. Er zijn ontzettend veel leuke bijbanen voor vrouwen te vinden!

Promotiewerk voor vrouwen

Naast de bijbanen in de horeca kun je als vrouw vaak ook aan de slag voor promotiebedrijven. Dit zijn vaak bedrijven die kranten, abonnementen voor goede doelen, etc. op straat proberen te verkopen aan voorbijgangers. Ook kun je naar festivals worden gestuurd om hier testers uit te delen. Er zijn verschillende bekende merken die op grote evenementen kleine blikjes frisdrank of zonnebrillen uitdelen om hun merk bekender te maken. Dergelijke bedrijven zijn vaak op zoek naar vlotte, vrolijke en vooral knappe vrouwen die ze hierbij kunnen helpen. Zeker mannen zullen snel geneigd zijn om een dergelijke tester of promotieartikel aan te nemen van een vrouw.

Het promotiewerk op straat is lastiger dan het uitdelen van testers. Bij dit promotiewerk op straat moet je namelijk een bepaald target hebben gehaald aan het eind van de dag. Mocht je deze uitdaging net iets te groot vinden, of twijfelen aan je verkopende capaciteiten, dan kun je beter voor het uitdelen van testers kiezen. Er zijn in Nederland verschillende organisaties die bijbanen in deze branche aanbieden.

Overige bijbanen voor vrouwen

Naast de bijbanen in de horeca en binnen het promotiewerk zijn er natuurlijk nog tal van andere leuke bijbanen voor vrouwen te vinden. Het is sterk aan te raden om eens op internet rond te kijken. Op internet vind je verschillende vacaturewebsites waarop meer vacatures gedeeld worden, die specifiek bedoeld zijn voor vrouwen. Denk bijvoorbeeld ook aan bijbanen in de zorg of voor een schoonmaakbedrijf. Dergelijke bijbanen voor vrouwen verdienen vaak goed, zodat je de zomer afsluit met een leuk financieel extraatje!