Uitje met vrienden? Kaasproeverij!

Op zoek naar een activiteit om met vrienden te gaan doen? Denk eens aan een kaasproeverij! Een kaasproeverij is de perfecte mix tussen een borrel, gezellig kletsen en iets informatiefs. Tijdens de kaasproeverij bij Old Amsterdam proef je verschillende wijn-kaascombinaties, wordt er uitgelegd hoe de kazen gemaakt worden en het is natuurlijk vooral gezellig om dit met je vrienden te doen.

Kaasproeverij in Amsterdam

Een uitje gepland met vrienden maar wil je een keer iets anders dan naar de kroeg, een hapje eten of bowlen? Denk dan eens aan een kaasproeverij! In Amsterdam kun je in het centrum terecht voor een kaasproeverij. Omdat je midden in het centrum van Amsterdam zit, kun je na de kaasproeverij allerlei andere activiteiten ondernemen. De kaasproeverij is een bijzondere en superleuke ervaring. Een echte kaasexpert leert je alles over hoe verschillende soorten kaas gemaakt worden, welke kaas-wijncombinaties bij jouw smaak passen en er is natuurlijk ook volop ruimte om te kletsen met je vrienden.

Wijnspijscombinaties

Welke wijn past bij welk gerecht? In restaurants kun je vaak kiezen voor een wijnarrangement bij de gerechten. De koks en sommeliers weten precies welke wijnen goed samen gaan met gerechten. Bij de kaasproeverij in Amsterdam, leer je welke wijnen goed samengaan met verschillende kazen. Om het smaakpalet weer te neutraliseren, worden de wijnen en kazen geserveerd met vijgenbrood en druiven. Tijdens de kaasproeverij bij Old Amsterdam zijn er door sommeliers kaas-wijn combinaties samengesteld, waardoor je kunt ervaren hoe een goede wijn de smaak van de kaas versterkt of zelfs nog lekkerder maakt. Daarnaast ontdek je samen met je vrienden welke smaken jij wel en niet lekker vindt. Dat is weer goed om te weten voor een volgend uitje!

Old Amsterdam kaasproeverij

De Old Amsterdam kaasproeverij is een unieke ervaring. Tijdens deze kaasproeverij van een uur, leer je van de experts hoe kaas geproefd wordt. Welke smaken, kruiden en textuur komen naar voren? Je leert hoe je de verschillen tussen de verschillende kazen benoemd, hoe de kaas gemaakt wordt en je leert alles over de wijnspijscombinaties. Je krijgt een kijkje in de geschiedenis van de Westlandfamilie en leert het geheim achter de enige echte Old Amsterdam kaas. De kaasproeverij in Amsterdam kun je doen in de Old Amsterdam Cheese Store aan het Damrak in Amsterdam. Let op! De locatie is alleen per trap te bereiken. Meer informatie? Klik hier.