Vrouwen willen maar vijf dingen

Wie maakt het thuis gezellig, wie heeft die leuke tuinstoelen gekocht, wie steekt de kaarsen aan en zet een muziekje op? Juist.

1. Lachen en genieten
Omdat we dat domweg verdienen. We regelen achter de schermen van alles voor iedereen en vergeten soms dat wij ook recht hebben op iets leuks.

2. Praten met vriendinnen
Niets is fijner dan een goede vriendin die gewoon naar je luistert. Een vriendin die het niet erg vindt als ze het verhaal al drie keer eerder heeft gehoord en dat je het drie keer op een andere manier vertelt. Een vriendin die alle tijd voor je neemt, echt geïnteresseerd is en je pas aan een oplossing helpt als je erom vraagt.

3. Samen shoppen
Omdat alleen shoppen eigenlijk niet kan. Je wilt immers advies krijgen. En bij een verkoopster weet je nooit zeker of het eerlijk is – hoe aardig ze ook is. Nee, we willen shoppen met een moeder, dochter, zus of vriendin de ons echt goed kent. Iemand die meteen weet of je die nieuwe rok vaak zult dragen of dat-ie eeuwig in de kast zal blijven hangen. Bovendien kun je tijdens het winkelen lekker bijkletsen op een terrasje of in een restaurantje. In je eentje neem je niet zo gauw een glaasje prosecco of aardbeien met vanille-ijs.

4. Gezelligheid
Maar al te vaak zorgen we zelf voor een goede sfeer. Maar wie zorgt ervoor dat wij het gezellig en fijn hebben? Zeg zelf: wie maakt het thuis gezellig, wie heeft die leuke tuinstoelen gekocht, wie steekt de kaarsjes aan en zet een muziekje op? Juist.

5. Tijd voor onszelf
Dat vergeten we al te vaak in te plannen. Terwijl het simpelweg een kwestie is van in de agenda zetten. Doe ik ook. Elk jaar een hele week. Dit jaar staat er een streep in mijn agenda van 18 tot en met 24 mei. Omdat ik dan een week op het Almeerderstrand lach, klets en geniet van muziek en lekkere hapjes. Dat doe ik samen met duizenden vriendinnen in een prachtige, feestelijke sfeer. Elke dag van tien uur ’s ochtends tot zes uur ’s avonds staat dan de Libelle Zomerweek in het teken van FIESTA DEL SOL. Heerlijk, ik kan niet wachten tot het zover is.

TOT ZIENS OP DE LIBELLE ZOMERWEEK!
FRANSKA STUY HOOFDREDACTEUR LIBELLE